Styrketräning

Att styrketräna är rekommenderat för alla. Nedan följer några grundläggande råd som kan vara värda att följa.

 1. Fokusera på de stora basövningarna.
  Bänkpress, marklyft och knäböj brukar klassas som basövningarna. Därtill kommer militärpress samt skivstångsrodd. Ditt träningsschema bör baseras på dessa övningar. När du genomför dessa övningar så används en stor mängd av kroppens muskler.
 2. Tillgodose progressionen.
  Musklerna växer om du tvingar dem, annars har de inget incitament att växa. Detta betyder att du måste se till att hela tiden öka vikterna eller antalet repetitioner. Du bör sikta på att öka din styrka i de ovannämnda övningarna.
 3. Träna varje muskelgrupp minst två gånger i veckan.
  Studier visar att det är gynnsamt för muskeltillväxten att träna varje muskelgrupp två gånger i veckan för naturliga utövare (det vill säga de som inte använder sig av steroider).
 4. Se till att äta och sova väl.
  För att säkerställa progressionen i Järntemplet (gymmet), måste du ha goda sömnrutiner och en god kosthållning. Varje träningspass är en tävling (eftersom du hela tiden måste bli bättre och starkare), så se till att komma väl förberedd.
 5. Träna med passion.
  Att ständigt öka i de stora basövningarna kräver passion och disciplin, se varje träningspass som ett unikt tillfälle att överkomma dig själv och visa dig värdig inför dina förfäder.